Autor Tema: Povrće  (Pročitano 53513 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Grivana

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 266
  • Member since: Mar 17, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #15 poslato: 21 April, 2012, 00:17:57 »
jeste veoma zdrava ali zar ona nema neki ljutkast i gorči ukus? Znam da se ona rotkva koja se sprema za Badnje veče (prilog uz onaj pasulj pire), ispira nekoliko puta da ne bi bila gorka i da malo peku ruke od nje dok se priprema za jelo...  :)

Van mreže Поп

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 3650
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #16 poslato: 21 April, 2012, 00:25:47 »
The raw food diet consists of 75 percent meat, organs and bone and 25 percent vegetables or fruits. Included in this diet are: raw bones (cooked or smoked bones splinter), chunked or ground meat (chicken, venison, lamb, beef or pork), organs (kidneys, liver, heart, unbleached tripe), vegetables/fruits (broccoli, cabbage, spinach, cauliflower, bok choy, radishes, tomatoes, red peppers, apples, carrots, oranges, etc.), plus other fresh ingredients (whole egg, garlic, kelp, alfalfa, kefir, tofu, yogurt, cottage cheese).


http://www.ehow.com/way_5780588_natural-food-diets-dogs-cancer.html

Van mreže Grivana

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 266
  • Member since: Mar 17, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #17 poslato: 21 April, 2012, 00:33:55 »
da, ali Anita je pitala za rotkve  sm smesko2 to su rotkvice, one su drugačije  :)

Van mreže Поп

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 3650
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #18 poslato: 21 April, 2012, 00:36:21 »
Aaaaaaaa  :zid2:
Nema veze, nek stoji link.

Van mreže Grivana

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 266
  • Member since: Mar 17, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #19 poslato: 21 April, 2012, 00:45:26 »
 :D  :tapsh:

neka ga, piše koje povrće koriste  :)

Van mreže Anit@

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 757
  • Member since: Mar 18, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #20 poslato: 21 April, 2012, 15:08:13 »
Na ove crvene sam mislila tj. rotkvice    :thing:
Zakljucak je znaci da ne mora,ali moze da se daje  :)

Van mreže krisb

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 5762
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #21 poslato: 03 Maj, 2012, 21:01:39 »
U manjim količinama je u redu, ne valja preterivati jer nadima.

Van mreže AA

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8854
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #22 poslato: 03 Maj, 2012, 21:08:15 »
zdrav jeste, ali kao i brokoli i kelj, moze da nadima. probas sa malkice pa vidis

Van mreže Cubi

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 8070
  • Member since: Mar 18, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #23 poslato: 05 Maj, 2012, 19:14:20 »
ja u BG više ne mogu da nađem onaj crvekasti (narandžasti) batat koji je super
u Maxiju su jedno vreme imali neki beo koji je mnogo sladji i tekstura mu je nako drugačija. uopšte mi se ne sviđa

Van mreže AA

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8854
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #24 poslato: 05 Maj, 2012, 19:16:17 »
ni ne znam za taj svetli...vidjala sam samo taj crveni

Van mreže Cubi

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 8070
  • Member since: Mar 18, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #25 poslato: 05 Maj, 2012, 19:21:49 »
spolja isto izgleda, onako kvrgavo ali je unutra potpuno beo

više liči na ovo


nego na ovo

Van mreže Cubi

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 8070
  • Member since: Mar 18, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #26 poslato: 05 Maj, 2012, 19:26:13 »
mada je još belje i baš mi je fuj

a i svuda piše da postoje različite boje
evo npr

"Meso batata može biti od bijele preko žute do narančaste boje. Boja kore može biti bijela, žuta, narančasta, crvena ili ljubičasta. Pripada porodici povrća slakova (Convolvulaceae), a latinski joj je naziv Ipomoea batatas."
preuzeto sa: http://zdravakrava.hr/clanak/2388/najzdravije-namirnice-svijeta-batat

Van mreže AA

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8854
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #27 poslato: 05 Maj, 2012, 19:29:47 »
pa onda je jedini batat koji ja ovde nalazim, a ima ga na svakom koraku, taj beli iznutra...ja sam skapirala da je kora svetla...evo ovaj mi kupujemo, drugi i ne videh



Van mreže Cubi

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 8070
  • Member since: Mar 18, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #28 poslato: 06 Maj, 2012, 11:33:53 »
meni je taj fuj
jedno vreme su imali kodc mene u blizini onaj skroz narandžasti i bio je fenomenalan
mljac, mljac

dođem ja u radnju da ga uzmem po ne znam koji put kad - nema....pitam ja "zašto", a  žena kaže "pa vi ste nam bili jedini kupac, ne isplati se da ga više uzimamo"
 sm zelenko

i tako ja ostado bez omiljenog batata

Van mreže Поп

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 3650
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Povrće
« Odgovor #29 poslato: 06 Jun, 2012, 00:33:50 »
A niko da pomene papriku  :batinas:
Sad ne mogu da se setim, pisali smo jednom o sadržaju šećera u crvenoj, žutoj i zelenoj paprici. Da li ga crvena ima najviše pa je zbog toga najbolje koristiti žutu i zelenu papriku ? Opet crvena paprika ima tri puta više vitamina C od zelene....