Autor Tema: Ugljeni Hidrati  (Pročitano 22015 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AA

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8854
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #60 poslato: 27 Septembar, 2012, 20:21:15 »
sigurno da se bolje rastvore kad su prelivene...ako malo odstoje pretvore se i u kasu

Van mreže Filth

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1149
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #61 poslato: 27 Septembar, 2012, 23:50:49 »
Lakse se vare...a i dobro ih je preliti mlecnim proizvodom i jos iz jednog razloga:

Plus jos nesto o cemu je pisano ranije. Fitinska kiselina. Sadrzi je u najvecoj meri susam, pa zatim i ovas, integralni pirinac, soja, kukuruz, kokos, orah, lesnik itd...

...Nacin na koji je moguce spreciti neabsorbciju minerala je da u istom obroku uz integralni pirinac obavezno ide jogurt koji sadrzi supstancu koja razbija ta helatna jedinjenja i dopusta kalcijumu i drugim mineralima da budu absorbovani. Jos jedan nacin je veca kolicina vitamina C u tom obroku, koji uradi istu stvar. Ni u tom slucaju nije obezbedjena potpuna absorbcija, ali eto korisna stvar za da znate vi zagrizeni integralci.  :D sm wink

Na prvoj strani detaljnije objasnjeno o fitinskoj kiselini. Sadrze je i ovas i jecam, i raz.


Takodje jecmene pahuljice ubrzavaju metabolizam, dok ovsene i razene usporavaju pa ako ih vec kupujete odvojeno bolje je jecmene davati bez ovih drugih. Mada to je sitnica, ali eto...ja ih licno skoro pa nikada ne dajem.  sm wink

Van mreže Kaća

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5498
  • Member since: Aug 03, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #62 poslato: 06 Novembar, 2012, 18:06:40 »
Evo dobrog sajta
http://www.kdtjedinstvo.com/tabela_hranljivih_vrednosti.php
Ima svega i svačega(nije sve za pse, ali poslužiće možda nekome)  :dens:

Nisu loša vremena, nego čovek.

Van mreže KALA81

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 669
  • Member since: Jul 31, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #63 poslato: 18 Novembar, 2012, 12:50:38 »
Ako ječmene pahuljice ubrzavaju metabolizam to znači da su pogodne kod gojaznih i neaktivnih pasa? A kako ide sa pšeničnim?

Van mreže Filth

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1149
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #64 poslato: 18 Novembar, 2012, 12:55:10 »
Tako je, mada mislim da je to jedino slucaj sa jecmenim. Ovsene, razene, itd. sve usporavaju. Kazem mislim, jer imam tu informaciju negde u malom mozgu, a moguce da nije u potpunosti tacna.  sm wink Da se proveriti, samo sada nemam vremena.

Van mreže KALA81

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 669
  • Member since: Jul 31, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #65 poslato: 18 Novembar, 2012, 12:57:02 »
A daju li se i pšenične? Pitam jer ne vidim nigde da se pominju one.

Van mreže Filth

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1149
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #66 poslato: 18 Novembar, 2012, 12:59:08 »
Sto da ne...a ne pominju se zato sto vecina kao psenicni izvor koristi testeninu.  sm wink Moze i pahuljice, mada ja nikada nisam bio pripadnik nikakve vrste pahuljica. Nekako mi je uvek bolje skuvati testeninu ili palentu, nego sipati psenicne pahuljice ili cornfleks. Jestivije izgleda, izmedju ostalog.  sm zelenko

Van mreže KALA81

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 669
  • Member since: Jul 31, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #67 poslato: 18 Novembar, 2012, 13:01:59 »
OK. Hvala na informacijama.  sm rile
Nismo nikad probali pa se raspitujem za koje da se odlučimo.
Za nas su ječmene, definitivno.

Van mreže unaltraina

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1053
  • Member since: Aug 20, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #68 poslato: 23 Januar, 2013, 23:26:37 »
Evo nesto  novo , danas je objavljeno ...svima koji su pristalice prisustva skroba u ishrani pasa ide u prilog .
http://news.sciencemag.org/sciencenow/2013/01/dog-domestication-tied-to-starch.html?rss=1
do originalnog kompletnog dokumenta se ovaj put moze samo uz 32$  sm rile
http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature11837.html#/access

Van mreže unaltraina

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1053
  • Member since: Aug 20, 2012


Van mreže unaltraina

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1053
  • Member since: Aug 20, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #70 poslato: 26 Januar, 2013, 20:55:19 »
A evo i konkretne stvari i dokumenta http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/extref/nature11837-s1.pdf
tabela S11 od 53 do 56 strane gde se vidi broj kopija mutacije svih od ispitanih 136 pasa i 35 vukova!! Pejci imaju samo 7,5 i 9,5 i imajuci u vidu kako su ih Kinezi mogli hraniti kroz vekove to i nije mnogo mutiralo i daleko otislo od vuka. Sad bar okvirno i u magli  imamo neku predstavu koliko je za koju rasu dobro da unosi skrob i koliko mogu da ga koriste...

Van mreže unaltraina

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1053
  • Member since: Aug 20, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #71 poslato: 26 Januar, 2013, 21:13:45 »
neki psi imaju i preko 25...vukovi ne vise od 2.4 kopije mutacije amilaze

Van mreže AA

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8854
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #72 poslato: 26 Januar, 2013, 21:24:55 »
koja studija... zanima me, al treba procitati  sm redface

Van mreže Filth

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1149
  • Member since: Mar 16, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #73 poslato: 26 Januar, 2013, 22:19:15 »
Izuzetno zanimljiv tekst  sm prst gore

Van mreže Cubi

  • Old Member
  • *****
  • Poruke: 8070
  • Member since: Mar 18, 2012

Odg: Ugljeni Hidrati
« Odgovor #74 poslato: 26 Januar, 2013, 22:21:59 »
A evo i konkretne stvari i dokumenta http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/extref/nature11837-s1.pdf
tabela S11 od 53 do 56 strane gde se vidi broj kopija mutacije svih od ispitanih 136 pasa i 35 vukova!! Pejci imaju samo 7,5 i 9,5 i imajuci u vidu kako su ih Kinezi mogli hraniti kroz vekove to i nije mnogo mutiralo i daleko otislo od vuka. Sad bar okvirno i u magli  imamo neku predstavu koliko je za koju rasu dobro da unosi skrob i koliko mogu da ga koriste...


ja u ovom dokumentu pola stvari ne razumem
 sm redface