Priroda Pasa - Dog's Nature - Forum o ishrani i odgoju pasa

ISHRANA PASA => Osnove prirodne ishrane => Temu započeo: Stefan Vasic 23 Januar, 2016, 13:22:02

Naslov: Mini maltezer
Poruka od: Stefan Vasic 23 Januar, 2016, 13:22:02
Cao kupio sam mini maltezera i treba da dodje kod nas u nov dom, navrsio je 6 nedelje i pritom se svih 6 nedelja hranio na majcino mleko pa mi je sada potrebna pomoc kako da ga ja nastavim hraniti, citao sam po sajtovima pa jedni govore da jedesuvu hranu drugi mokru pa sad ne znam kako treba da postupim pa se nadam da cete mi pomoci Hvala Vam unapred!! Pozdrav
PS koja je razlika izmedju suve i mokre hrane? :D
Naslov: Odg: Mini maltezer
Poruka od: murbi 23 Januar, 2016, 19:14:59
Koliko ja znam, imamo rase Malteskog psa (poznatiji kao maltezer) i Maltesku pudlu, a mini maltezer zvanicno ne postoji kao rasa, znaci ili Maltezer ili mesanac maltezera :) . Mada, to zaista nije bitno - svi se oni hrane isto :) .

Suva hrana su granule, koje su napravljene od raznih komponenti i dehidrirane na oko 10% vlage.

Mokra hrana, malo cudan naziv, mogu biti konzerve i prirodna hrana. Konzerve, i ako izgledaju kao da je cist komad mesa u njima, cesto imaju 8% mesa, a ostalo je upitno sta bi moglo da bude.

Prirodna hrana, ili Barf i Raw model ishrane, o cemu je najvise reci ovde na forumu, sve popularnija metoda hranjenja pasa odnosno povratak na prirodnu hranu kako bi psi trebali da se hrane, i hrana koja najvise prija psima, ukoliko umemo i imamo vremena da je pripremimo.

Moj predlog je pocnite polako sa citanjem foruma, sve je objasnjeno. Odite do mesare, neka vam samelju 150g juneceg buta/plecke/ramsteka - sta nadjete. Dajte psu u 3 obroka sveze i nahranili ste psa prirodnom hranom, Raw modelom :) .
 Javite utiske