Autor Tema: Riba  (Pročitano 75965 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Iva

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 37
  • Member since: Nov 01, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #420 poslato: 20 Decembar, 2016, 10:01:51 »
Da, to sa kuvanjem i povrcem sam vec radila, samo sam ih posle kuvanja "trebila"  sm pop od kostiju, a znam da ne treba


Van mreže Karim

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 467
  • Member since: Feb 28, 2015

Odg: Riba
« Odgovor #421 poslato: 20 Decembar, 2016, 12:47:35 »
Ja nisam nikad uzimala te glave, ali bih rekla da imaju prilicno velike kosti tako da ipak ne bih kuvala. Msm da kod ovih kostiju vazi isto pravilo kao i za sve ostale: zive-da, kuvane-ne. 

Koliko ti je star pas? Mozda treba da se navikne da zvace, ja bih joj drzala glavu da malo uvezba zvakanje  sm wink

Van mreže Nebojsa Danilovic

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 46
  • Member since: Feb 03, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #422 poslato: 20 Decembar, 2016, 13:59:43 »
Mislim da nema potrebe ni za kuvanjem ni za čišćenjem. Čak mislim da uopšte nije dobro da se koske termički obrađuju jer tada postaju krte i problematične. Sirove su jako elastične i ne može da ima problem sa njima. Sve će to oni da savladaju. Ja mom dajem i glavu i kičmu od skuše (posle filetiranja). Dosta je sitnije od glava lososa, i nije bilo problema. Doduše, imam sreću jer moj pas uopšte nije alav. Čak me ponekad i nervira što nije :)

Ovo je puna činija glava, kičmi, repova i ostataka posle filetiranja lososa.
Bez bojazni im dajte celu glavu i snaćiće se. Ako mu ne date, neće ni naučiti.



Van mreže zmanic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 135
  • Member since: Sep 04, 2014

Odg: Riba
« Odgovor #423 poslato: 20 Decembar, 2016, 14:48:27 »
Ma u principu, nema nikakvih kostiju, u smislu jačine normalne iliti pileće koske. Ima samo dva - tri oštra zuba u nepceu ribe, gde postoje onako kao neke ralje, sa par zuba , ali su povezani malim komadićem hrskavice za riblju čeljust. To se da lako izvaditi, ali više ne vasim, sama se Shiwa dobro snalazi.

Cela glava ribe je u hrskavici, osim par kičmenih pršljenova, baš iza glave.

Moraću jednom da uslikam ovu moju zver kako čisti ribu, bolje od mene. Sa jedne strane uzima u čeljust, a sa druge se slažu ljuspe od hrskavice.

Van mreže murbi

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 444
  • Member since: Oct 15, 2012

Odg: Riba
« Odgovor #424 poslato: 20 Decembar, 2016, 16:38:27 »
Iva eto puno navedenih nacina a po meni svakako najbolji dati celu glavu nakon odmrzavanja ako hranite psa van kuce i milina :)

Van mreže Iva

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 37
  • Member since: Nov 01, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #425 poslato: 20 Decembar, 2016, 20:51:30 »
Dobrooo, ubedili ste me, za sve mi je potrebno da me neko pogura  sm kuhaca Hvala, sledeci put ce dobiti celu glavudzu