Autor Tema: Riba  (Pročitano 84022 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Iva

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 37
  • Member since: Nov 01, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #420 poslato: 20 Decembar, 2016, 10:01:51 »
Da, to sa kuvanjem i povrcem sam vec radila, samo sam ih posle kuvanja "trebila"  sm pop od kostiju, a znam da ne treba


Van mreže Karim

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 495
  • Member since: Feb 28, 2015

Odg: Riba
« Odgovor #421 poslato: 20 Decembar, 2016, 12:47:35 »
Ja nisam nikad uzimala te glave, ali bih rekla da imaju prilicno velike kosti tako da ipak ne bih kuvala. Msm da kod ovih kostiju vazi isto pravilo kao i za sve ostale: zive-da, kuvane-ne. 

Koliko ti je star pas? Mozda treba da se navikne da zvace, ja bih joj drzala glavu da malo uvezba zvakanje  sm wink

Van mreže Nebojsa Danilovic

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 46
  • Member since: Feb 03, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #422 poslato: 20 Decembar, 2016, 13:59:43 »
Mislim da nema potrebe ni za kuvanjem ni za čišćenjem. Čak mislim da uopšte nije dobro da se koske termički obrađuju jer tada postaju krte i problematične. Sirove su jako elastične i ne može da ima problem sa njima. Sve će to oni da savladaju. Ja mom dajem i glavu i kičmu od skuše (posle filetiranja). Dosta je sitnije od glava lososa, i nije bilo problema. Doduše, imam sreću jer moj pas uopšte nije alav. Čak me ponekad i nervira što nije :)

Ovo je puna činija glava, kičmi, repova i ostataka posle filetiranja lososa.
Bez bojazni im dajte celu glavu i snaćiće se. Ako mu ne date, neće ni naučiti.



Van mreže zmanic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 142
  • Member since: Sep 04, 2014

Odg: Riba
« Odgovor #423 poslato: 20 Decembar, 2016, 14:48:27 »
Ma u principu, nema nikakvih kostiju, u smislu jačine normalne iliti pileće koske. Ima samo dva - tri oštra zuba u nepceu ribe, gde postoje onako kao neke ralje, sa par zuba , ali su povezani malim komadićem hrskavice za riblju čeljust. To se da lako izvaditi, ali više ne vasim, sama se Shiwa dobro snalazi.

Cela glava ribe je u hrskavici, osim par kičmenih pršljenova, baš iza glave.

Moraću jednom da uslikam ovu moju zver kako čisti ribu, bolje od mene. Sa jedne strane uzima u čeljust, a sa druge se slažu ljuspe od hrskavice.

Van mreže murbi

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 444
  • Member since: Oct 15, 2012

Odg: Riba
« Odgovor #424 poslato: 20 Decembar, 2016, 16:38:27 »
Iva eto puno navedenih nacina a po meni svakako najbolji dati celu glavu nakon odmrzavanja ako hranite psa van kuce i milina :)

Van mreže Iva

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 37
  • Member since: Nov 01, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #425 poslato: 20 Decembar, 2016, 20:51:30 »
Dobrooo, ubedili ste me, za sve mi je potrebno da me neko pogura  sm kuhaca Hvala, sledeci put ce dobiti celu glavudzu

Van mreže HSNeandertalis

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 19
  • Member since: Sep 29, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #426 poslato: 29 Septembar, 2017, 19:49:01 »
Ljudi pitanje. Cane Corso star 5 mjeseci. Nabavio sam mu ostatke od filetiranje lososa (glave i ledja). Na tim ledjima vidim dosta kostiju ribljih. Sto se tice glave to vidim da ste dali savjete da se da cijela glava. Sta da radim sa ledjima, smije li pas uopste jesti te riblje kosti tako?

Van mreže Karim

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 495
  • Member since: Feb 28, 2015

Odg: Riba
« Odgovor #427 poslato: 29 Septembar, 2017, 20:46:23 »
Sme  sm wink

Van mreže HSNeandertalis

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 19
  • Member since: Sep 29, 2016

Odg: Riba
« Odgovor #428 poslato: 30 Septembar, 2017, 00:32:04 »